Laura Bueno, Glòria Sanya & Franc Bueno, Cerdanyola del Vallès (2014)
Obra: Aina
Entiendo la génesis del arte como la convergencia del caos que proviene de todo lo intangible, en un elemento perceptible por los sentidos. La unión entre la desorganización generada por la complejidad que rodea dos razones humanas, la del artista y la del espectador.
El artista tiene la mágica capacidad de materializar su yo: sus vivencias, su estado de ánimo, su manera de ser … Y todo lo que le ha influenciado para llegar a originar lo que ahora percibimos pasa a formar parte del espectador, de su yo. Asimismo, la creación está formada por la subjetividad de los sentidos del admirador y por la conexión que éste tiene con la obra. De esta manera podemos entender el arte no sólo como el elemento corpóreo que lo conforma, sino también como un flujo abstracto que de una mente a otra mente, a otra mente … Como si nosotros y Claudia, y todas las personas que forman parte de nuestra influencia, estuviéramos dentro del cuadro, pero existiendo en un plano diferente, impalpable, invisible.
Esta vez la magia es aún mayor, porque sabemos que nuestro recuerdo y el de Claudia es, en parte, compartido. Nosotros ya formábamos parte de su pasado cuando materializó su esencia dentro de esta obra y ella formaba parte de nuestro cuando conectamos con su cuadro. Claudia ha tenido la habilidad de recoger todos estos residuos, todas estas partes efímeras (los miedos, los gustos, el amor …) y unirlas en un espacio eterno. Personalmente, siento una gran admiración por esta aptitud. Ella transformó este caos en una mirada, en un rostro, en una expresión que es ahora, día a día, testigo de lo que nos pasa.
Los cuadros de Claudia tienen una cuarta dimensión esencial, la cual también es etérea: la vida de la persona, el rostro de la cual se encuentra dentro de la tela. Aina podría ser su nombre, una palabra que conecta dos espacios lejanos. Seducida por sus ojos desde un primer instante, me transportó a la India donde la imagino descalza, la cara sucia, corriente, llena de vida … Pero también a veces triste, frágil, con miedo … Y me identifico con ella como si pudiera ver reflejada en su vida. Aina significa «espejo» en hindi y expresa con fuerza mi percepción del arte.
Gracias Claudia.
Obra: Aina
Entenc la gènesi de l’art com la convergència del caos que prové de tot allò que és intangible, en un element perceptible pels sentits. La unió entre la desorganització generada per la complexitat que envolta dues raons humanes, la de l’artista i la de l’espectador.
L’artista té la màgica capacitat de materialitzar el seu jo: les seves vivències, el seu estat d’ànim, la seva manera de ser… I tot allò que l’ha influenciat per arribar a originar el que ara percebem passa a formar part de l’espectador, del seu jo. Alhora, la creació està formada per la subjectivitat dels sentits de l’admirador i per la connexió que aquest té amb l’obra. D’aquesta manera podem entendre l’art no només com l’element corpori que el conforma, sinó també com un flux abstracte que va d’una ment a una altra ment, a una altra ment… Com si nosaltres i la Clàudia, i totes les persones que formen part de la nostra influència, estiguéssim dins del quadre, però existint en un pla diferent, impalpable, invisible.
Aquest cop la màgia encara és més gran, perquè sabem que el nostre record i el de la Clàudia és, en part, compartit. Nosaltres ja formàvem part del seu passat quan va materialitzar la seva essència dins d’aquesta obra i ella formava part del nostre quan vam connectar amb el seu quadre. La Clàudia ha tingut l’habilitat de recollir tots aquests residus, totes aquestes parts efímeres (les pors, els gustos, l’amor…) i unir-les en un espai etern. Personalment, sento una gran admiració per aquesta aptitud. Ella va transformar aquest caos en una mirada, en un rostre, en una expressió que és ara, dia a dia, testimoni del que ens passa.
Els quadres de la Clàudia tenen una quarta dimensió essencial, la qual també és etèria: la vida de la persona, el rostre de la qual es troba dins la tela. Aina podria ser el seu nom, una paraula que connecta dos espais llunyans. Seduïda pels seus ulls des d’un primer instant, em va transportar a l’Índia on la imagino descalça, la cara bruta, corrent, plena de vida… Però també a vegades trista, fràgil, amb por… I m’identifico amb ella com si em pogués veure reflectida en la seva vida. Aina significa “mirall” en hindi i expressa amb força la meva percepció de l’art.
Gràcies Clàudia.